NL - FR - EN

Vrienden.
Met deze instellingen werken wij nauw samen.

Koninklijk Legermuseum.
Webstek van het legermuseum in Brussel. Maak kennis met de indrukwekkende collecties middeleeuwse harnassen, wapens, uniformen, schilderijen, tanks, vliegtuigen en ook schepen.

Belgische cavalerie.
Erg interessante website van de Belgische cavalerie. Je vindt er alle informatie over de eenheden en hun geschiedenis, het oude en nieuwe materiaal en fotogalerijen van evenementen.

Belgisch leger.
Hier kan je terecht voor informatie over de Belgische Defensie en haar vier componenten. Naast info's en links vind je er heel wat foto's over b.v. de recente aankopen van rollend materieel.

Andere tankmusea.
Een (onvolledige) lijst van tankmusea in andere landen.

Bovington Tank Museum (GB).
Een van de meest bekende tankmusea ter wereld. De Britten beschikken werkelijk over een indrukwekkende collectie voertuigen, velen daarvan in rijvaardige staat. Meest bekend stuk: de Tiger I.

Musée des blindés de Saumur (F).
Dit museum hoort tot de absolute toppers in Europa. Naast een unieke collectie Franse tanks beschikt het Musée des Blindés ook over enkele rijvaardige Duitse exemplaren uit de Tweede Wereldoorlog, zoals de Panther!

Deutsches Panzermuseum Munster (D).
Het Deutsche Panzermuseum valt op door zijn uitgebreide en volledige (!) collectie Duitse voertuigen (of wat had u gedacht?), maar kan zeker ook met enkele buitenlandse stukken pronken. Recent aangeschaft: Merkava I.

Kubinka Tank Museum (RUS).
Het meest legendarische in de reeks is zeker het museum van Kubinka in Rusland. Hier komt u unieke tanks tegen als de Maus, Mörser Karl, Objekt 279, T35 - om er maar enkele te noemen. Spijtig genoeg niet echt achter deur.

Pansarmuseet Axvall (SWE).
Ook in Zweden loont een bezoekje aan het pansarmuseet zeker de moeite. U kan er terecht voor de prachtige Zweedse ontwerpen, zoals b.v. de bekende Strv103. Binnenkort verhuist het museum naar Strängnäs nabij Stockholm.

Cavaleriemuseum Amersfoort (NL).
Beleef de geschiedenis van paard tot Leopard 2 in het museum van de Nederlandse cavalerie. In hetzelfde kwartier is trouwens ook de cavalerieschool ondergebracht...
Panssarimuseo Parola (FIN).
Mooi en ongelofelijk interessant tankmuseum in een fantastisch decor. Door de bijzondere Finse geschiedenis voor en tijdens W.O.II kan je er heel wat Duitse en Russische tankmodellen bewonderen. Een aanrader!

Websites van onze leden.
Een selectie privé-websites van onze vrijwilligers.
Noch het Tank Museum, noch het KLM zijn verantwoordelijk voor de inhoud hiervan.

Combat Camel.
Vrijwilliger Frederic lo Cascio vertelt op zijn webstek over onze Sherman 76mm. Een echte aanrader zijn de vele interessante foto's van de binnen- en buitenkant en de vele sorties van 'Combat Camel'.

Sherman Firefly.
In het depot Kapellen is het vrijwilliger Fons Paulussen die ons over het reilen en zeilen van zijn tank op de hoogte houdt. Naast de talrijke foto's van zijn M4 Firefly vindt u er ook tal van illustraties over de andere voertuigen.

Jagdpanzer Kanone.
Na het beëindigen van de Firefly stortte dezelfde Fons zich meteen op een volgende project: een JPK of Japgdpanzer Kanone. Volg de restauratie vanaf de start via zijn website.

Staghound.
Vrijwilliger en bestuurslid Kris Zwiers werkte mee an de restauratie van de Staghound. Op zijn website komt u daar meer over te weten en kan u het voertuig op verschillende interessante foto's ontdekken.
M22 Locust.
Hier kan u werkdag per werkdag de restauratie van dit unieke stuk uit de collectie volgen. Vrijwilliger en bestuurslid Peter Mutton verzamelde op deze manier een grote hoeveelheid aan documentatie en foto's!